Tvrtki Tommy d.o.o. dodjeljen certifikat HACCP od strane certifikacijske kuće SGS

Dana 17.01.2008g. trgovačkom lancu Tommy iz Splita dodijeljen je HACCP certifikat za objekt maloprodaje hipermarket Žitnjak u Zagrebu kojim se dokazuje sustavno praćenje kritičnih točaka kod skladištenja i procesa proizvodnje hrane, te provedba sanitacijskih i standardnih operativnih postupaka.

Certifikaciju je izvršila tvrtka SGS sa sjedištem u Švicarskoj – jedna od vodećih svjetskih kontrolnih kuća na području inspekcije, certifikacije i verifikacije.

„Čast nam je što certifikat možemo uručiti trgovačkoj kući kao što je Tommy, koja se nalazi u 100% – tnom hrvatskom vlasništvu. S ovom certifikacijom osigurali smo garanciju kontinuirane kontrole kvalitete“ – rekao je direktor odjela certifikacije SGS-a za Hrvatsku, g-din Drago Goić.

Uvođenjem ovog sustava tvrtka Tommy odredila je viši nivo kontrole kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane, pa je stoga naglasak stavljen na hranu životinjskog podrijetla kao najrizičnije za zdravlje ljudi.
U tom smislu određen je opseg odnosno svrha koja obuhvaća analizu svih aspekata vezanih uz prijem, obradu, skladištenje i prodaju svježeg mesa i mesnih proizvoda te svježe ribe, uskladištenje svih namirnica životinjskog podrijetla, te pripremu i prodaju gotovih jela (toplih, hladnih) a sve to vodeći se referentnim standardima i zakonskim propisima.

„Ovo je prvi objekt u našem lancu maloprodaje koji posjeduje nepristrano verificiran HACCP sustav, a tijekom sljedeće godine očekujemo certifikaciju još nekoliko objekata na području Republike Hrvatske.
Bitno je naglasiti kako je za provedbu ovog sustava prije svega potrebna stručna edukacija zaposlenika u što naša tvrtka već duže vrijeme ulaže golem napor.
Zato smatramo kako je ovo jedini ispravan put prema konačnom cilju – potpunom zadovoljstvu naših kupaca – znajući da je pored širokog asortimana kvalitetnih proizvoda neophodna i stalna nadogradnja sustava kontrole kvalitete, posebice kada se radi o djelatnosti u kojoj je higijena hrane osnovni preduvjet odgovornog poslovanja.“ – dodao je g-din Damir Velimirović – tehnolog koji je u ime trgovačkog lanca Tommy primio ovo značajno priznanje.