Tommy – crveni nosovi

Crveni nosovi klaunovi doktori u pratnji učenika Glazbene škole Josipa Hatzea donijeli su životnu radost i osmijeh na lica korisnika Doma za starije i nemoćne na Zenti, pripremivši im u srijedu 18.siječnja poseban glazbeno-zabavni program. Ova suradnja ostvarena je zahvaljujući podršci tvrtke „Tommy“ koja je donirala 14 tisuća kuna Udruzi Crveni nosovi za posjete starima i nemoćnima u Domuovima umirovljenika u Splitu, te time nastavila prošlogodišnju potporu radu i hvalevrijednom projektu te Udruge.
– Zahvaljujemo našem partneru tvrtki „Tommy“ što je od prvog dana našeg dolaska u Split prepoznala važnost rada klaunovadoktora i donošenja smijeha bolesnoj djeci, ali i starijima i nemoćnima. Prošle godine su podržali posjete djeci na liječenju, a ove godine nastavak redovnih posjete Domu za starije i nemoćne – istaknula je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova, posebno pohvalivši učenike Glazbene škole Josipa Hatzea u čijem su mandolinskom i gitarističkom koncertu korisnici Doma uživati punih sat vremena. Pjevalo se i u glas na dobro poznate domaće glazbene uspješnice, a za kraj su svima podijeljeni slatki „Tommyjevi“ darovi.
– Posebno nam je zadovoljstvo i čast ponovno podržavati rad Crvenih nosova klaunovadoktora upravo zbog poruke i energije koju šalju, a to su osmijeh, sreća i veselje, koji su ujedno i glavni pokretači za njihov daljnji plemeniti rad. I s ovim smo posebnim posjetom te koncertom vrijednih učenika glazbene škole, pokazali da umjetnost i glazba uvelike doprinose životnoj radosti i raspoloženju u svakom trenutku – kazao nam je Sebastijan Ivanković, voditelj marketinga tvrtke „Tommy“. Ukazao je na važnost projekta kojim se uz pomoć humora klaunovadoktora razbijaju dnevne rutine starijim osobama, te im se pruža mogućnost da se ponovno aktivno uključe u život kroz smijeh i igru. Cijelim koncertom te popratnim ludorijama klaunova oduševljeni su svi umirovljenici iz Doma.
– Odlični su naši klaunovi, šaljivi su, zabavljaju nas. Morate znati da smo vam mi kao vrtić! Krasni su, a posebno mladi glazbenici, volimo slušati klasiku, baš smo guštale – podijelile su s nama svoje dojmove Maja Petrone i Vinka Benčić. Doktorica Cmok i doktor Nađimir Dobrić jednako su zadovoljni radom u Domu za starije.
– Naši pacijenti su izvrsni, vrlo su zainteresirani za terapije smijehom, a i oni nama prenose zrnca mudrosti! Vole slušati glazbu iz svoje prošlosti na koju rado plešu – kazali su nam splitski klaunovidoktori, zahvalni na pokroviteljstvu tvrtke „Tommy“.

A.K.