Danas je na glavnom terenu HNK Hajduk upriličeno svečano otvorenje kampa nogometne škole FC Barcelona u Splitu.

Nakon duge najave, kamp FC Barcelona je konačno danas otvoren u Splitu. U vremenu od 20. do 24. lipnja 2016.g., na pomoćnim terenima stadiona Poljud HNK Hajduk, nogometna škola FC Barcelona sa svojim licencirenim trenerima provoditi će treninge za 170 djece polaznika. Inicijator kampa je bivši nogometaš Hajduka i Barcelone Goran Vučević koji je sve polaznike i njihove roditelje pozdravio sa porukom da se nada da će sva djeca ovim kampom spoznati svoje buduće afinitete i ciljeve, te spoznati vrijednosti nogometa, te nada se kročiti putevima nogometne karijere koju je i sam prošao. Da je interes velik dokazao je rezultat od 170 djece koja su mahom iz Hrvatske, dok su tu još i djeca koja su samo za ovu priliku došla iz Australije, SAD-a i šire regije. Djeca uzrasta od 5 do 18 godina pokazala su interes koliko im je bitno biti polaznik ove respektabilne škole čiji je polaznik bio i veliki Messi, a da ovaj sport i interes nije rezerviran samo za mušku populaciju dokazuje i 5 djevojčica koje smo zatekli među mladim polaznicima. Samo za ovu prigodu tvrtka Tommy je osigurala 8 mjesta onima najsretijima koji su sudjelovali u SMS nagradnoj igri i onima koji su pokazali svoje talent i vještine, a koja su poslala svoj video uradak na natjecanje.
Ova prilika je jedinstvena za svakog mladog nogometaša ili nogometašicu da uz stručno vodstvo FC Barcelona trenera usavrše svoje tehničke i taktičke nogometne sposobnosti, ali i nauči vrijednosti koje će pratiti i izvan terena – poštovanje, solidarnost, prijateljstvo i timski duh.
U srijedu gost kampa će biti i nositelj licence Juan Mata, proslavljeni španjolski nogometaš.
Treninzi će se održavati 2 puta na dan po 2 sata u jutarnjim i popodnevnim satima, a svi polaznici dobili su po 2 kompleta FCB opreme za treniranje. Tijekom boravka u kampu polaznici će imati prilike učiti i osnove španjolskog jezika, družiti se, dok će dva odabrana polaznika koja pokažu najviše talenta i zalaganja osvojiti 2 tjedna boravka u Barceloni u školi nogometa. Po završetku svi polaznici kampa dobiti će diplomu i grupnu fotografiju s kampa.
Vrijednost ovog projekta prepoznala je tvrtka Tommy, koja je ujedno i generalni sponzor kampa, a kojoj je sjedište u Splitu.
Logičan izbor Tommyja kao generalnog sponzora je bio zbog toga jer je tvrtka Tommy poznata kao najveći donator i promotor splitskog sporta, te je i pokroviteljstvom ovog kampa željela dati dodatni obol promicanju sporta, posebno nogometa u Hrvatskoj.
Svim mladim nadama i budućim, nadamo se, uspješnim nogometašima, želimo puno uspjeha, bogatog iskustva i napredovanja u daljnoj nogometnoj karijeri.

ASB_8937_TOMMY_NOGOMETNA_SKOLA_FCB_x

ASB_8953_TOMMY_NOGOMETNA_SKOLA_FCB_x

ASB_8974_TOMMY_NOGOMETNA_SKOLA_FCB_x